01 augustus 2017 |
0
0

Dubbel-expositie bij heemkundekring Onsenoort

Dubbel-expositie bij heemkundekring Onsenoort

In de heemkamer, op de bovenste verdieping van de monumentale toren op het terrein van Abdij Mariënkroon, zijn twee tentoonstellingen ingericht. Aan de ene kant wordt de bezoeker mee teruggenomen naar de gouden jaren van de scheepsschroevenindustrie van Lips BV in Drunen. Aan de andere kant is daar een eerste opzet van het puur ambachtelijke beroep van de mandenmaker uit Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk tegenover gezet.

Twee exposities, die bij heel veel mensen herinneringen zullen oproepen. Voor Lips, omdat iedereen wel iemand kent, die bij Lips gewerkt heeft. Voor de mandenmakerij, omdat veel mensen een familielid of kennis hebben, die mandenmaker van beroep was of die als bijverdienste óók manden maakte.

De expositie is voor publiek toegankelijk op zondag 13 augustus ’s middags van half twee tot half vijf. De toegang tot de expositie is gratis. Het adres is Abdijlaan 6 te Nieuwkuijk.

Mandenmaker Bart van den Brandt met een volgeladen kar op weg naar Prinsen & Van Halder Bros in de Haarsteegsestraat in Haarsteeg. De kar wordt hier door een hond voortgetrokken. Foto collectie Bart Beaard.

6-8-2017 © tekst en foto’s heemkundekring Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee