01 juli 2017 |
0
0

Open bericht aan wethouder Openbare Werken

Open bericht aan wethouder Openbare Werken

In de (T)roffel van Tonnie geeft rasechte Haarstegenaar en PvdA-er Tonnie van Bokhoven zijn mening over allerlei zaken die in de Heusdense politiek spelen. Dat doet hij op eigen wijze, vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat hij werkzaam is geweest in de bouw hanteert hij de troffel en kiest daarbij voor een luidruchtige roffel.

Het wordt hoog tijd dat de wethouder van Openbare Werken de slechte toestand van de trottoirs in Vlijmen-dorp eens gaat bekijken. Dat wil niet zeggen dat de trottoirs in de rest van de gemeente allemaal in orde zijn, maar waarschijnlijk niet zo slecht als ze in Vlijmen-dorp zijn. Veel mensen in de gemeente vinden dat de trottoirs daar erg slecht zijn. Ze zijn moeilijk begaanbaar, als gevolg van wortels die tegels omhoog duwen, ongelijk liggende tegels, bomen die op de stoep staan, geparkeerde auto’s op de stoep, heggen van bewoners die het trottoir in beslag nemen en soms zelfs het ontbreken van een stoep. Om een goed voorbeeld hiervan te geven, maakten fotograaf Ad van Kessel en ik te voet een klein rondje vanaf de Wolput- Groen van Prinsterenlaan naar het Plein en moesten 3 keer oversteken. De eerste keer bij het pand van Cor van Zon, waar geen trottoir aanwezig is. De tweede keer bij het voormalige politiebureau, waar de wortels van een boom het trottoir zo omhoog gedrukt hebben dat je er niet meer langs kunt. Dus maar weer oversteken. Maar doe je dat bij het zebrapad aan de overkant, dan staat daar op de stoep, ter hoogte van de Rabobank een dikke boom in de weg. Een derde keer oversteken is nodig als je van het Plein afkomt, ter hoogte van Landgoed Wagenberg, omdat daar geen stoep ligt. Overal zie je auto’s op stoepen geparkeerd staan en tegels die heel schuin liggen. Vlakbij de rotonde op het Plein bij De Kluis moet je tussen de tafeltjes doorlopen naar de EMTé. Aan de overkant is het bij eetcafé Brabant precies hetzelfde. Nieuw, net na de rotonde, is ook de bushalte die nu vóór de invalideparkeerplaats ligt. Zou daar echt over nagedacht zijn? Ach ja, je zult maar in een rolstoel zitten, met een rollator of een kinderwagen dit klein stukje moeten afleggen. Vette pech. Ik daag de wethouder van Openbare Werken uit om de wandelschoenen aan te trekken en een keer dit rondje mee te lopen en dan te zeggen of die klagende mensen gelijk hebben.

Reageren? Prima, via redactie @halloheusden.nl

11-7-2017 © foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee