01 juli 2017 |
0
0

Heusden Maritiem

Heusden Maritiem

In het Gouverneurshuis, in de Putterstraat 14 in Heusden, is tot 1 oktober de tentoonstelling Heusden Maritiem te zien. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de scheepswerf van Heusden. En hoe deze, met name onder het bewind van Cornelis Verolme, uitgroeide tot een bloeiend bedrijf met honderden werknemers en welke invloed deze groei heeft gehad op de sociale en economische ontwikkeling van Heusden in de twintigste eeuw. Met scheepsmodellen, foto’s, filmpjes, scheepsonderdelen, ooggetuigenverslagen en nog veel meer wordt de geschiedenis van de werf tot leven gebracht.

Ook voor kinderen er is van alles te doen: ze kunnen hun eigen schip ontwerpen, ontdekken hoe je scheepsbeschuit bakt of een maritieme speurtocht maken. De tentoonstelling is gratis en te bezoeken op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

14-7-2017 © tekst HBT, foto Heusden Maritiem/Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee