01 juli 2017 |
0
0

Draaiende vestingwalmolen

Draaiende vestingwalmolen

De drie molens in de vesting, op de wallen, zorgden in tijden van belegering ervoor dat de stad zelfvoorzienend was. Op unieke wijze bepalen de molens het gezicht van het vestingstadje. Een van de molens staat bij de ophaalbrug over de stadshaven, die bij de verlegging van de Maas in 1904 is gedempt, maar in 1968 weer in ere werd hersteld. De molens malen niet meer, maar draaien nog wel regelmatig ‘voor de prins’. En dat is in de periode van april tot en met oktober iedere eerste zaterdag van de maand het geval, van 13.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis.

29-7-2017 © archieffoto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee