01 juni 2017 |
0
0

Midzomerconcert Wiellanders

Midzomerconcert Wiellanders

De Wiellandermuzikanten sluiten hun seizoen af met hun traditionele Midzomerconcert op zondag 2 juli in de tuin op het terras van In den Gekroonden Hoed, Heusdenseweg 17 te Elshout. Deze muzikale middag begint om 14.30 uur. Het wordt weer een gezellige happening vol muzikaal vermaak. De opening is voor rekening van de Wiellandermuzikanten. Als gastkapel zal optreden Kamaradi Muzikanti uit `s-Hertogenbosch.

“De naam van de Wiellandermuzikanten verwijst naar de prachtige waterpartijen aan de westkant van Elshout. Deze zijn ontstaan tijdens de allesverwoestende Sint-Elisabethsvloed in het jaar 1421. De vereniging heeft 19 muzikanten en een zang-duo. De muzikale leiding is in handen van Henri Coppens. Daarnaast zijn er mensen met diverse taken. Uitgerust met stemmige uniformering en een professionele geluidsinstallatie, zijn de Wiellandermuzikanten in staat om velerlei evenementen muzikaal op te luisteren.”

Kamaradi Muzikanti

Begin 2013 is een vijftal bevriende muzikanten aan tafel gaan zitten om ideeën uit te wisselen om te komen tot de oprichting van een nieuwe blaaskapel. Over de doelstelling waren ze het snel eens nl.om op een leuke, ontspannen maar toch serieuze manier de Tsjechische blaasmuziek uit te gaan voeren. Ieder van dit vijftal wist wel een of meerdere muzikanten waarvan bekend was dat ze de Tsjechische volksmuziek een warm hart toedroegen. De kapel is dan ook op 3 april 2013 officieel opgericht met als naam Kamaradi Muzikanti. Zij zal spelen tot circa 17.30 uur. U bent van harte welkom. De toegang is zoals altijd gratis.

17-6-2017 © tekst en foto Wiellanders

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee