01 juni 2017 |
0
0

Heus story (2)

Heus story (2)

In Heus-story duikt historicus Frank Durant in de geschiedenis van onze gemeente: Heusden in andere tijden. Dit naar aanleiding van een actuele gebeurtenis of situatie. Dit keer is Hendrik Jan de Tuinman onderwerp van zijn bijdrage.

“Sinds ik na mijn pensioen bij ‘Samentuin De Zwollemoer’ tuinier, groeten bekenden mij vaker met: ‘Hey… Hendrik Jan’. Frappant te ervaren hoe verbreid en ingeburgerd zo’n begrip blijkbaar is. Zou ‘t – bedenk ik onwillekeurig – een passende vraag kunnen zijn bij een inburgeringsexamen? “Welk beroep of hobby heeft iemand die Piet, Wim of Klaas heet en toch Hendrik Jan wordt genoemd?”

Het idee voor een nieuwe aflevering van Heus-story was hoe dan ook geboren. Waar komt de uitdrukking Hendrik Jan toch vandaan en wat is er te vinden over tuinen en tuinieren in het vroegere Heusden? Deze 2e aflevering begint al in 1887 en is met geluid en passende tuinmuziek.”

8-6-2017 © Frank Durant

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee