01 mei 2017 |
0
0

Wethouder mag ik oversteken?

Wethouder mag ik oversteken?

In de (T)roffel van Tonnie geeft rasechte Haarstegenaar en PvdA-er Tonnie van Bokhoven zijn mening over allerlei zaken die in de Heusdense politiek spelen. Dat doet hij op eigen wijze, vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat hij werkzaam is geweest in de bouw hanteert hij de troffel en kiest daarbij voor een luidruchtige roffel.

Over het verkeer in de gemeente wordt de laatste tijd heel veel geschreven, maar het gaat allemaal over de auto’s. Over de voetgangers wordt weinig gemeld. Heeft de gemeente weleens overwogen om bij de Oliemaat aan de Akker in Vlijmen een veilige oversteek te maken voor voetgangers en fietsers? Op bepaalde uren van de dag kun je daar niet oversteken. Helemaal gevaarlijk wordt het als vrachtwagens er staan te laden of lossen. Dan stopt er nog de bus en staan er vaak op de parkeerplaats bij Bruna auto’s die er niet horen te staan. Tussen 8.00 en 10.00 uur en 16.00 en 18.00 uur zijn de drukste tijden, maar ook op andere tijden kun je soms met geen mogelijkheid oversteken. Mensen komen de straat niet overgestoken en moeten dan doorlopen naar de zebrapaden bij D’n Braai of bij het Plein (Mari de Greef). Maar de meesten vinden dat te ver en kiezen ervoor om zich door het verkeer op de Akker heen te wringen. Of gaan op de stoep fietsen. Het wordt tijd dat er een fatsoenlijke en veilige oversteek komt bij de Oliemaat, ter hoogte van de Jumbo. Er gaan ook steeds meer mensen naar dit winkelcentrum, omdat de markt er gekomen is en er ook op andere dagen marktkramen staan. De Oliemaat moet te voet of met de fiets goed en veilig bereikbaar zijn. De wethouder van Verkeer moet dat maar eens oplossen. Hij mag altijd contact met mij opnemen. Dan gaan we samen daar eens kijken.

30-5-2017 © foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee