01 mei 2017 |
0
0

Dorpswandeling Vlijmen

Dorpswandeling Vlijmen

Wist U dat er bij de karakteristieke villa Julianastraat 11 een waardevolle beuk (Fagus sylvatica) staat? Dat deze boom op 29 oktober 2015 is opgemeten, de boom toen op 1,30 meter hoogte een stamomtrek van 5,41 meter had en dat de hoogte toen precies 25,4 meter was? Dat toen ook gezegd werd dat de boom ca. 1825 geplant is en dus ca. 190-195 jaar oud zou zijn? Maar dat in het heemkundeblad Met Gansen Trou geschreven staat dat de boom in 1844 geplant is uit dankbaarheid dat toen harmonie Concordia is opgericht?

Dit en nog veel meer wetenswaardigheden worden verteld tijdens de Dorpswandeling Vlijmen die op de donderdagen 8 en 22 juni om 18.30 uur door heemkundekring Onsenoort gehouden wordt. Omdat de kring de groep op maximaal 25 deelnemers wil houden moet men zich van tevoren even opgeven per mail bestuur@hkkonsenoort.nl of telefonisch 0416-320995.

De wandeling is gratis maar wordt gedaan aan de hand van het fotoboek Dorpswandeling Vlijmen, een boek met 115 pagina’s met prachtige foto’s en bijbehorende teksten. Het is dan ook niet alleen als wandelboek te gebruiken, maar het is ook een mooi kijk- en leesboek. Het boek is te koop bij BRUNA in Vlijmen en Sikkers in Drunen en kost €7,50.

De monumentale beuk bij de villa Julianastraat 11 te Vlijmen (c) foto’s Nardo Kaandorp

20-5-2017 tekst heemkundekring Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee