Denk mee met DMP in Heusden

Denk mee met DMP in Heusden

Op 17 mei organiseerde DMP Heusden wederom een ‘Denk mee met DMP-sessie’. Het werd een geslaagde avond in brouwcafé Kareltje in Heusden (vesting). Er werd teruggeblikt naar de afgelopen 3 jaren, maar vooral gekeken naar wat er de komende jaren nog te doen is.

De aanwezigen zorgden voor levendige discussies, nieuwe ideeën en voldoende input voor het verkiezingsprogramma. Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 heeft DMP gevraagd om mee te denken over het verkiezingsprogramma. Nu we bijna op het einde van de periode van vier jaar zijn, wil DMP de balans opmaken en kijken wat de inwoners van Heusden voor de komende vier jaar belangrijk vinden. “Met enige regelmaat een peilstok in de Heusdense samenleving stoppen, heeft voor ons echt meerwaarde”, aldus fractievoorzitter Martijn van Esch.

“Wij doen dit als lokale politieke partij als vanzelfsprekend. Doordat onze raadsleden en brede achterban midden in de samenleving staan krijgen we doorlopend signalen. Naast deze losse signalen is het goed om periodiek een avond te organiseren. Voor ons is het een kans om verantwoording af te leggen en uitleg te geven. Daarnaast halen we input op. Naast Heusden (vesting) heeft deze avond eerder plaatsgevonden in de kernen Drunen en Vlijmen. Maar je ziet bij dit soort avonden vertegenwoordiging uit alle kernen. En dat is ook prima. We zijn tenslotte een partij die op komt voor de belangen van de inwoners in alle kernen. Ons motto is dan ook: Samen doen, samen sterk! In een lagerhuis-opstelling gingen de aanwezigen onder de begeleiding van Martijn van Esch met elkaar in discussie. De aanwezige fractieleden en wethouder Kees van Bokhoven luisterden, gaven waar nodig hun kijk op de onderwerpen en discussieerden mee. Zo werd gesproken over de gemeentelijke dienstverlening, andere mogelijke vormen van aanbesteding en goed onderhoud van wegen en groen in relatie tot de kosten. Maar ook een goede fietsstructuur in de kernen zelf was een aandachtspunt. Het levensloopbestendig en duurzaam maken van woningen en de transitie in energie en verduurzaming, mobiliteit en digitalisering. Burgerparticipatie in de vorm van Buurt Bestuurt en het continue aandacht houden op de zorgtaken kwamen voorbij. Kortom een interessante avond met een afsluitende borrel, waar nog over onderwerpen werd doorgepraat.

Was u deze avond verhinderd, maar heeft u wel een idee of suggestie of heeft u liever persoonlijk contact met DMP Heusden, dan nodigen zij u graag uit voor een gesprek. Tenslotte kunt u altijd de wethouder, raadsleden en fractieondersteuners persoonlijk benaderen. Kijk hiervoor op de website www.dmpheusden.nl. DMP Heusden hoort graag van u!”

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee