01 februari 2017 |
0
0

Goedemorgen

Goedemorgen

Het is zaterdag 18 februari, iets over 9.00 uur. Buiten is al enige tijd sprake van bouwactiviteiten, waarschijnlijk graafwerkzaamheden. In een buurt waarin volop gebouwd wordt, met veel zelfbouwers, is dat niet vreemd. Ook niet op zaterdag. Wat later moet de hond uitgelaten worden en dan blijkt het fietspad voor ons huis open te liggen. Vreemd, we weten nergens van. Het is geen gewone werkdag, het is zaterdag! Op de hoek van de Wolput/Mortelweg staan 2 verkeersregelaars te blauwbekken. Ze weten nergens van, ze hoeven alleen het verkeer te regelen. Verkeer? Nou ja, de fietsers die geen gebruik kunnen maken van het kleine stukje fietspad dat openligt, de weg wijzen. Op dit uur zijn er echter nauwelijks fietsers. In de opgegraven sleuf ligt een dikke oranje kabel. Waarschijnlijk ter uitbreiding van het glasvezelnetwerk, want wij hebben op de Wolput al geruime tijd glasvezel. Het zal wel voor het Geerpark zijn.

Bij navraag blijken de mannen die de graafwerkzaamheden verrichten van een bedrijf uit Nuland te zijn. De bestuurder van het graafmachientje noemt de naam Gemas, maar die is niet terug te vinden op Internet. Waarom ze niet even gewaarschuwd hebben dat ze gingen graven en we dus enige tijd met de auto’s niet van de oprit afkunnen. De mijnheer van Gemas keek alsof hij water zag branden. Dan maar de volgende vraag. Wie de opdrachtgever was? En dat bleek de gemeente zijn.

Een zaterdagontbijt zonder verse broodjes is geen probleem en aangezien we geen dringende afspraken hadden, was er geen man, in dit geval dus vrouw, overboord. Maar het is niet zoals het hoort. Die verkeersregelaars waren wel gewaarschuwd. Vreemde zaak. Ik weet niet hoe vaak de afgelopen jaren het fietspad voor onze woning al open is geweest om kabels te vernieuwen, te verleggen, te… Soms werd er voordat de schop de grond in ging, even aangebeld met de mededeling dat als we onze auto nodig hadden we nog net de mogelijkheid hadden om die te verplaatsen. Deze keer dus niet. Er is een hoop te winnen in deze branche.

Volgens mij is er goudgeld te verdienen als kabelwerkzaamheden beter en efficiënter op elkaar afgestemd worden en deze wereld niet overgelaten wordt aan ‘cowboyachtige’ bedrijven. En de gemeente moet als opdrachtgever natuurlijk regelen dat de betreffende bewoners keurig en tijdig ingelicht worden.

18-2-2017 © column en foto’s Rieky Schalken

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee