01 december 2011 |
0
0

Warme jas voor huizen Trompstraat Drunen

 trompstraat-na-situatie

2011 12 01trompstraat-voor-


Woonveste wil de komende vijf jaar in circa 800 bestaande woningen energiebesparende maatregelen toepassen. Inmiddels hebben de 25 eengezinswoningen aan de Trompstraat in Drunen een nieuwe ‘warme jas’ gekregen. Ook is de bestaande cv-ketel vervangen door een hoogrendementsketel. Door deze maatregelen is de energiekwaliteit van de woningen aan de Trompstraat gestegen van een gemiddeld energielabel E en D naar een dikke energielabel B.


De ‘warme jas’ bestaat uit een dik isolatiepakket aan de buitengevels en het dak. Ook het glas in de kozijnen heeft een sterk isolerend vermogen. Door deze maatregelen dalen de energiekosten – als onderdeel van de woonlasten –en wordt de levensduur van de woningen verlengd. De gemiddelde energiekosten voor ruimteverwarming (gasverbruik) kunnen voor een gemiddeld huishouden jaarlijks ruim € 300,- minder zijn.


Door de ‘nieuwe jas’ krijgen de woningen ook nog eens een eigentijdse uitstraling. De bewoners zijn enthousiast over het comfort en de nieuwe ‘look’ van hun woning. Ook zijn de bewoners te spreken over het renovatieproces zelf. De overlast is beperkt gebleven doordat de nieuwe ‘jas’ prefab wordt vervaardigd. Hierdoor is de bouwsnelheid hoog en is in drie weken een nieuwe buitenschil gerealiseerd.


De warme jas is volgens het Green Upgrade- concept van De Bonth van Hulten uit Nieuwkuijk die deze upgrade in december zal opleveren.


Mirjam Bieleman, communicatieadviseur Woonveste

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee