01 december 2010 |
0
0

Zonder

In het BD van 16 november las ik een uiterst merkwaardige bijdrage van plaatsgenoot Han Hubben, waarvan ik u de kwintessens niet wil onthouden. Het artikel droeg de titel: `Kunnen we zonder de provincie Brabant? Zeker!’ “Ik laat mijn gedachten al geruime tijd leiden door de vraag: is er leven mogelijk zonder de provincie Brabant?”, opent Hubben zijn betoog. Het antwoord op deze prangende vraag heeft hij inmiddels gevonden: “ja!”, waarna deze Vlijmense ondernemer ons deelgenoot maakt van zijn argumentatie. “Het bestuur is bedacht, bevochten, gecreëerd. Het idee dateert uit een ver verleden, met andere machtsverhoudingen en primitieve communicatie. Dat alles is sterk veranderd, met als gevolg dat ook structuren zouden moeten veranderen.” Wie nog niet helemaal bij de les was, zou de drogreden van deze saneringsgoeroe wellicht nog enigermate hebben geaccepteerd, maar de meeste lezers zullen hier toch echt zijn afgehaakt. Het vervolg van zijn betoog laat zich raden: alles wat in de ogen van Hubben niet `uniek’ en `onderscheidend’ is, acht hij overbodig. Hubben gaat uitsluitend voor “de mix van talent, passie en doorzettingsvermogen”, waarna hij via de kwalificaties `verdraaiing’ en `lijfsbehoud’ de intenties van GS afserveert en zijn betoog besluit met de conclusie dat “verandering en verbetering elders vandaan moeten komen”. Ja, dat laatste vreesde ik al, die komen niet van hem en gaan er ook niet komen. Heet dit geen afbraakpolitiek? Tja, zo ken ik er ook nog wel een paar: Kunnen we zonder VVD? Ja. Kunnen we zonder gemeente Heusden? Ook. Kunnen we zonder Sportraad? Inderdaad. Zonder Scherper-redactie? Zelfs dat. En kunnen we zonder Han Hubben? Zeker!

6-12-2010 (c) tekst: René van der Drift

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee